Kepeutusan mahkamah rayuan dan delay tactic

Keputusan mahkamah rayuan tolak the Herald guna nama Allah untuk merujuk kepada Jesus dan tuhan bapa di dalam agama kristian sudah dijangka.

Taktik melengah-lengahkan ini seringkali digunakan oleh UMNO dalam menangani isu-isu akidah seperti isu bawah umur masuk Islam, mereka akan tangguhkan sehingga budak itu berumur 18 sebelum menyambung perbicaraan dan berakhir dengan keputusan memihak kepada mereka.

Begitu juga dengan isu menggunakan nama Allah untuk diterjemahkan kepada tuhan bapa dan Jesus ini. Umno menangguhkan dulu hingga selepas pilihanraya sebelum menolaknya.

Kiter malas nak membincangkan soal boleh atau tidak kerana ramai ulama yang sudah kata boleh seperti Tn Guru Hj Hadi, Ustaz Azhar Idrus, Anwar Ibrahim dan Tuan guru Nik Aziz sendiri yang kemudian entah kenapa menalik balik.

Walaubagaimana pun perjuangan the Herald telah dicontohi oleh agama-agama lain yang kini sudah berani bersuara menentang diktatorship UMNO dalam agama.

Jadi kepada penganut kristian dan ameno World sabar je la tunggu sehingga PR menang barulah isu ini boleh diselesaikan secara adil.

hidup pejuang agama!!!

KAH KAH KAH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s