Guru hina anggota keselamatan ditahan reman

Guru Hina Anggota Keselamatan Direman

March 15, 2013 lahad datu

KOTA BHARU – Seorang guru yang didakwa menghina anggota keselamatan berhubung isu pencerobohan di Lahad Datu ditahan reman selama empat hari mulai hari ini.

kenyataan dalam akaun Facebook miliknya yang menyatakan: “semua anggota polis yang terkorban dalam serangan di Lahad Datu, Sabah, adalah sebagai ‘anjing-anjing’ yang mati katak, memandangkan tidak dapat mempertahankan negara dari serangan puak Sulu.” –sinar harian online

Berbanding kenyataan Tian Chua, kenyataan guru ini adalah lebih pedas dan biadap.

Tetapi kenapa tiada perarakan mengecam beliau? Tiada banner dan kain rentang mengutuk kenyataan beliau?

Diberitakan yang guru ini kurang siuman dan pernah terlibat dalam beberapa insiden kekecohan termasuk rusuhan di stadium bola sepak?

Kiter tak tahu beliau dapat berapa A dalam SPM dan UPSR bagi melayakkan beliau menjadi contoh kepada murid-murid tapi Hairannya dengan penyakitnya itu kenapa beliau masih berkhidmat dalam bidang perguruan?

Bukankah akan menganggu prestasi kerja kerana penyakit beliau? Bolehkah beliau berfungsi dengan baik atau ikut mood beliau?

Paling penting, Tidakkah akan membahayakan nyawa murid-murid jika penyakit kurang siumannyya tiba-tiba datang?

Mereka kebal di bawah UMNO, jika anda sayangkan masa depan anak anda,vote PR pru depan kita akan tempatkan beliau di kilang yang sesuai dengan result SPM beliau.

Patut najib cakap, Malaysia land of endless possibilities ikikiki.

Advertisements

2 thoughts on “Guru hina anggota keselamatan ditahan reman

  1. seperti yg dijangkakan,gantung perkhidmatan,gaji jalan…..walaupon dah berkali buat salah.nak tunggu sampai pelajar dirogol atau mati kene tetak baru ambil tindakan??kerajaan,contohnya kementerian pelajaran banyak mendengar dr pihak sekolah atau guru dan bukan apa yg rakyat mahu..contohnya PPSMI……PPSMI ni ibarat tanam pokok durian atau gaharu..bukan 1-2 tahun atau 4-5 tahun untuk rasa hasilnya..adakalanya kene tunggu 10-15 tahun atau mungkin lebih tp hasilnya lumayan…..sampai masanya kerajaan pandang serious masaalah penjawat awam ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s