Giliran Jui Meng Hentam Soi Lek

Tolak hudud, tapi jangan hina Islam – Chua Jui Meng, PKR VP

Tidak ada rakyat Malaysia mempunyai lesen untuk menghina mana-mana agama. Dan MCA, dalam kegilaannya mendapatkan sokongan kaum Cina melanggar peraturan itu, menghina Islam, agama rasmi Malaysia.

Dalam memainkan isu hudud untuk menakut-nakutkan (kaum Cina), sejak merdeka, apa yang MCA dan UMNO tidak sedar isu hudud sangat sensitif.

Isu ini mencemarkan integriti MCA dan juga UMNO. Rakyat Malaysia ada hak mutlak menentang perlaksanaan hudud tetapi bukan menghina Islam.

Bila presiden MCA, Chua Soi Lek mendakwa 8 daripada 11 negara yang menggunapakai hukum hudud adalah mundur dan korup, itu adalah satu penghinaan secara terang-terangan.

Bila Chua kata hudud ialah undang-undang yang zalim, ia adalah tohmahan biadap kepada orang Muslim dan agama Islam. Tidak bolehkah dia menyampaikan dengan cara yang lebih diplomasi? contohnya, hudud tidak sesuai pada zamana ini kerana …. ada lebih banyak lagi tohmahan kepada Islam daripda MCA yang saya tidak mahu ulang. —tepat dari sumber FMT

Advertisements

One thought on “Giliran Jui Meng Hentam Soi Lek

  1. itulah masaalahnya jika penghinaan itu di biarkan sekutu yang bagai rela menggadai maruah agama nya sendiri, agak agak apa akan jadi jika mereka yang menghina islam tinggal di luar Malaysia?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s