Model sambilan minta maaf pijak potret Najib

Model sambilan minta maaf pijak potret Najib
Leven Woon | September 6, 2012

Remaja 19 tahun menyerah dirinya kepada polis semalam berkata dia tidak tahu perbuatan itu adalah berbaur hasutan, dan potret itu memang sudah berada di atas lantai.

UPDATED
KUALA LUMPUR: Seorang model sambilan hari ini memohon maaf kerana memijak potret perdana menteri Najib Tun Razak di Dataran Merdeka pada malam sambutan hari kebangsaan.

Ong Sing Yee, 19, yang telah ditangkap dan digari apabila dia menyerah diri kepada polis di Johor Baru semalam, mendakwa bahawa perbuatan beliau tiada niat jahat.

“Saya tertanya-tanya apabila saya melihat orang lain berbuat demikian, jadi saya ikut. Saya tidak tahu ia adalah berniat jahat, “katanya, membaca pernyataan skrip pada sidang akhbar di ibu pejabat DAP di sini.

Apabila ditanya kemudianya kepada siapa dia memohon maaf, dia berkata “rakyat Malaysia”.

peguam DAP Eric Tan, yang turut hadir, cepat-cepat menambah bahawa rakyat Malaysia itu “termasuklah Perdana Menteri”.

Ong berkata dia tidak memiliki potret mahupun menyimpan perasaan benci terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. —FMT

****

Double standard, bagaimana dengan samseng Penang, adakah mereka akan mohon maaf kepada KM LGE?

Bagaimana pula dengan mereka yang tunjuk punggung di depan rumah Ambiga? Mereka yang bakar potret KM LGE? Perkasa yang mengasap colok depan potret KM LGE? Bukan hasutan?

Bila BN buat OK, bila orang lain buat tak OK. Apakah mesej yang ingin mereka sampaikan? Penyokong BN adalah emas manakala penyokong Pakatan adalah besi karat? Double standard.

Kiter harap yang Ong Sin Yee dan pemuda lain tidak akan putus asa berjuang untuk bangsa Malaysia yang lebih adil. Tempat di IPT yang adil, >5A buat degree, <5A diploma, <4A sijil, 0A jadi pembantu rumah dan buruh. Pendidikan yang lebih baik, pandai ajar pandai bukan bodo ajar pandai, tak logik. Peluang kerja gomen yang lebih adil, malas & makan gaji buta dibuang, rajin dan proaktif dinaikkan pangkat.

Kiter boleh lihat selepas insiden ini lebih banyak anak muda akan menyokong Pakatan. Semua orang akan ingat bila genster Penang terlepas melalaui undang-undang double standard.

Advertisements

One thought on “Model sambilan minta maaf pijak potret Najib

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s