Siling runtuh satu lagi projek Barisan Nasional?

4 cedera siling hospital runtuh
TMI
August 13, 2012

SERDANG: Tiga jururawat dan seorang pegawai perubatan wanita Jabatan Kecemasan Hospital Serdang cedera selepas 15 keping papan siling bersaiz 2 kali 2 kaki di jabatan itu runtuh pada 2.45 pagi Isnin.

Pengarah Hospital Serdang Datuk Dr Ardi Awang berkata siasatan awal mendapati kejadian berlaku selepas satu skru yang mengikat lantai siling itu tercabut, menyebabkan siling yang bercantum antara satu sama lain runtuh serentak. –TMI//

Inilah satu lagi projek Barisan Nasional?, siling runtuh, bumbung runtuh, air tiris, jalan mendap, dinding rekah dll.

Ada ke satu screw untuk pegang 15 siling. Apa yang diharapkan daripada kontraktor DEB, bukan bagus kerja tapi bagus dengan YB, “Ada projek datuk? pas-pas ler sama. cari makan datuk, tahun ni nak g umrah lagi ni.”

Kalau kontrator bagus kerja, Ali baba pula, projek 70 juta, sub ke bawah tinggal 35 juta, sub lagi ke bawah tinggal 17 juta, sub lagi ke bawah tinggal 8 juta, kontraktor last sekali kering kontang, nak untung juge terpaksa berjimat guna satu skrew pegang 15 siling, bahan tak berkualiti, pasir banyak dari simen.

Korang tak rasa bersalah ke makan duit macam tu, pastu pg umrah tiap-tiap tahun?

Ironinya insiden ini terjadi di wad kecemasan Hospital, semalam ade terbaca satu iklan kolej,

“berminat dalam bidang perubatan, syarat kelayakan 3 kredit dalam SPM, termasuk salah satu subjek sains dan lulus BM, ambilan september, hubungi kolej…”

Raja, YB, orang-orang kaya kalau sakit pergi Australia, Singapura dan London, rakyat miskin terpaksalah berubat dengan ahli perubatan SPM 3 kredit,

At least naikkan sikit syarat kalau sijil ada 1A, kalau diploma tu 3A, kalau doktor tu 5A ke atas termasuk sains dan BI kerana buku rujukan dalam BI.

Yang tak ada A tu masuklah dalam bidang buruh atau pembantu rumah, sesuai dengan intelek mereka yang rendah.

Harap2 takdelah doktor result SPM serendah 3A macam dalam bidang lain.
Duit raya duit kopi, Pilihanrayaundi DAP.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s